Springzaad
Zuid-Limburg
Springzaad
Zuid-Limburg

Vriend of partner worden

Speelnatuur Zuid-Limburg

Springzaad Zuid-Limburg

Speelnatuur in Zuid-Limburg. Klik op de balk voor de kaart met links
Speelnatuur in Zuid-Limburg. Klik op de balk voor de kaart met links

Welkom...

... op de regionale site van het Springzaad speelnatuurnetwerk "Zuid-Limburg"

Vraagbaak, advies- en steunpunt voor iedereen die in Zuid-Limburg speelnatuur wil ontwikkelen en nog niet (helemaal) weet hoe je dit het best kunt aanpakken.

Daarnaast ook een open netwerk in ontwikkeling voor iedereen die al langer actief is op het gebied van speelnatuur in Zuid-Limburg. Voor zowel amateurs (= liefhebber) of als professionals. Een netwerk waarin we samen kennis en praktijkervaring kunnen uitwisselen; of bijvoorbeeld excursies, studiedagen, cursussen en workshops e.d. kunnen organiseren. Met het uiteindelijke doel om samen nog veel meer spannende, avontuurlijke  speelnatuur te ontwikkelen. En dan het liefst van duurzame en hoge kwaliteit!

Uiteraard ook graag samen met andere regionale netwerken, de landelijke Springzaad-organisatie en anderen die actief zijn op het gebied van natuurlijk spelen.

Natuursteen, op een mooie plek vol uitdagingen
Natuursteen, op een mooie plek vol uitdagingen

Aan wie denken we?

Iedereen die op de een of andere manier in de regio met speelnatuur te maken heeft, nodigen wij uit deel te nemen aan ons regionaal netwerk. Meld je hier aan.

 

Nog geen idee hoe speelnatuur in al haar verscheidenheid er uit kan zien? Kijk dan hier naar speelnatuurprojecten in je woonomgeving of in de rest van Nederland. Heel veel inspirerende beelden zijn ook te zien op de landelijke Springzaad website. Op deze website ook veel interessante informatie over financiën, uitdaging en veiligheid en andere onderwerpen waar je al snel mee te maken krijgt als je een natuurspeelplaats wilt gaan ontwikkelen. Zoek je argumenten en / of wil je je meer gaan verdiepen dan is het zeker interessant artikelen te downloaden of brochures en boeken te raadplegen. Een aantal daarvan is te koop in het Springzaadwinkeltje.

Ook landelijk worden excursies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Via de 8-10 keer per jaar verschijnende nieuwsbrief blijf je hiervan op de hoogte.

 

Zuid-Limburg

Binnen Springzaad bedoelen we met de regio Zuid-Limburg de regio Maastricht - Parkstad - Sittard-Geleen.

 

Contact

Speelnatuurconsulent Zuid-Limburg

Nelle Driessen

(E) 

(T) 043 4578110

 


| |
Vriend of partner worden