Springzaad
Amsterdam e.o.
Springzaad
Amsterdam e.o.

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Amsterdam

NATUURSPEELTUIN BIJ DE NOORDERPARKKAMER
t.o. Wingerdweg 185
Amsterdam
020-7370457

www.noorderparkkamer.nl/project/natuurspeeltuin/61

'Op 18 maart 2009, nationale Boomfeestdag, is er in het Noorderpark ter hoogte van de Noorderparkkamer begonnen met de aanleg van een natuurspeeltuin die begin juni gereed kwam. De officiële opening was op 1 juli 2009.

De natuurspeeltuin bestaat uit een spannende speelplek waar kinderen kunnen opgaan in hun eigen fantasiewereld en een rustiger, mooi vorm gegeven tuingedeelte waar ze kunnen genieten en ontdekken.De speeltuin in de vorm van een dorp of vesting is een op zichzelf staande wereld waar kinderen op verschillende manieren naar binnen kunnen. Bijvoorbeeld via een hangbrug over de vijver of door lange, levende wilgentunnels. Natuurlijk kun je ook gewoon door de wilgenpoort. In de natuurspeeltuin kan er op vele manieren worden gespeeld en geklommen. Er zijn allerlei hutten, huisjes en torentjes waar je je in kunt verstoppen. Deze staan met elkaar in verbinding door middel van evenwichtsbalken, touwbruggen, tunnels, wilgentunnels en zwevende looppaden.

Midden in de speeltuin bevindt een waterspeelplek en een steiger waar je met een waterpomp zelf water kunt oppompen en dit vervolgens via gootjes en bakken kunt laten stromen. Met het zand kunnen vervolgens de mooiste dammen en zandkastelen worden gebouwd.

Ook staat er een klein amfitheatertje in de natuurspeeltuin. Hier kunnen groepen kinderen les krijgen of een feestje vieren. De wilgen zijn door Jan van Schaik tot ware kunstwerken gevlochten. De houten hutten, paden en torentjes werden samen met de touwbruggen en de grote hangbrug over de vijver door Huub van der Laan gebouwd.

Rondom de Noorderparkkamer zelf zijn ook tuinen van gevlochten wilgen (door Maurice van der Molen). Deze zijn allemaal onderdeel van de Natuurspeeltuin. Zo is er een gedichtentuin rondom het ‘Orakel’ waar de mooiste, door kinderen gemaakte gedichten te lezen zijn. Verder zijn er fruitbomen, bloemen- en kruidentuinen met er omheen prachtige houtrillen waarin verschillende bankjes zijn verwerkt en een sfeervolle vuurplek.'

 

(grotendeels overgenomen van de website www.noorderparkkamer.nl. Zie verder ook  www.janvanschaik.nl/media/noorderparkbrief2009.pdf« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden