Springzaad
Amsterdam e.o.
Springzaad
Amsterdam e.o.

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Amsterdam

KAVEL 1 - OP DE SCHOP
Johan van der Keukenstraat
1087 AZ Amsterdam

https://www.facebook.com/Kavel1opIJburg

Fotoalbum »

Met het project ‘Op de Schop’ tovert De Gezonde Stad samen met buurtbewoners braakliggende terreinen om in natuurspeelterreinen voor kinderen. Zo is het braakliggende Kavel 1 aan de Johan van der Keukenstraat omgebouwd tot een natuurlijke speel-, leer-, en ontmoetingsplek. De officiële opening van Kavel 1 – Op de schop was in maart 2013.

Buurtkinderen bepalen zelf hoe hun speelplek eruit komt te zien. Zo bouwden kinderen van de nabijgelegen Neptunusschool samen met De Gezonde Stad en projectbureau HOTPOT twee windmolens die energie opwekken. Binnenkort komen er speeltoestellen, gemaakt van boomstammen, die zijn vormgegeven door de kinderen uit de buurt. Ook wordt er een houten fort van wilgentenen gemaakt waar kinderen in kunnen spelen.
Leerkrachten van de basisscholen, buurtbewoners en ouders helpen mee met het beheer van de plek als groen speelterrein. Op deze manier worden braakliggende terreinen nieuwe groene plekken in de stad die toegankelijk zijn voor iedereen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden