Springzaad
Noord-Overijssel
Springzaad
Noord-Overijssel

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Noord-Overijssel

GROENE PLEIN VRIJE SCHOOL MICHAëL ZWOLLE Zwolle
Groene Plein Vrije School Michaël Zwolle

CONTACTGEGEVENS

Bachlaan 8
8031 HL ZwolleOVER HET PLEIN

Elementen van de buitenruimte
Een Groen Plein voor alle kinderen op school en de kinderen van de Zwolse wijk Holtenbroek, aangelegd en geopend in 2016.

Het is een uitdagend, educatief en groen plein dat uitnodigt om te spelen en te leren. De seizoenen zijn direct beleefbaar en het groen en wat daarin leeft kan zich ontplooien.

Het plein komt ten goede aan een blijvend grote groep kinderen en werkt gezond makend. Het schoolplein is geïntegreerd in de wijk en draagt bij aan vergroening van de stad Zwolle.

Hoe ziet de speelnatuur op het schoolplein eruit? Hoe spelen kinderen er?
Kinderen en ouders zijn volop betrokken bij de ontwikkeling van dit plein. Hun ideeën en wensen zijn meegenomen in het ontwerp en ouders en medewerkers werken samen in een projectgroep. Ook met de financiële realisatie hebben de kinderen geholpen door zelfbedachte acties, zoals heitje voor karweitje, een Groene Markt en een sportieve sponsorloop. De eerste nestkasten en insectenhotels zijn gemaakt in de natuur- en technieklessen en klas 5 is wilgentakken gaan snijden voor hutten en afrastering. De kinderen gaan ook nog boomstammen schillen en ontwerpen maken voor een mozaïek in het buitenklaslokaal.

Deze plek is bijzonder, want:
Met een grote groep sponsoren, ouders, vrienden en kinderen is samen een prachtig plein gerealiseerd.

Water wordt opgepompt, dammen gebouwd, hutten gebouwd met de takken, optredens in het buitenlokaal, evenwichtsspelletjes met de lange planken, `boomtikkertje´ tussen de beschilderde takken, gezellig kletsen op de bankjes, de glijbaan op- en af, door de tunnel en over plassen springen...

Is het plein ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt?
Het plein heeft ook een buurtfunctie voor de kinderen van de wijk Holtenbroek

Spelen en/of leren?
Kinderen kunnen op dit schoolplein spelen én leren


ACHTERGRONDINFORMATIE OVER DE SPEELPLAATS

Hoeveel en welke kinderen spelen er? De 200 kinderen die op de Vrije School zitten. En daarnaast zijn alle kinderen uit de wijk Holtenbroek welkom om te spelen.
Ontworpen door Christiane Orth
Aangelegd door Tuinen van Geerdink

« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden