Springzaad
Van het Noordzeekanaal tot Texel
Springzaad
Van het Noordzeekanaal tot Texel

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Noordzeekanaal tot Texel

SPEELBOS WAARDERHOUT
Rustenburgerweg
Heerhugowaard

Fotoalbum »

Opening speelbos Waarderhout

3 juli 2013 openden 150 leerlingen van de Familieschool in Heerhugowaard het speelbos Waarderhout. De kinderen van groep 5 en 7 ontwierpen het spannende speelbos, dat in de directe omgeving van hun school en huis ligt. Het speelbos is direct vanuit de woonwijk Waarderhout te bereiken. Hierdoor krijgt ieder kind in Heerhugowaard de kans om natuur op eigen wijze te beleven en er vertrouwd mee te raken.
Ontwerp

De kinderen van de Familieschool in Heerhugowaard hebben dit voorjaar hun ideeën verwerkt in maquettes. Deze ideeën zijn zoveel mogelijk meegenomen in het plan. Zo hadden de kinderen een uitgesproken voorkeur voor een waterplek waarbij je op verschillende manieren over het water kunt klimmen. Het speelbos bestaat uit een essenbos waar kinderen kunnen ravotten, knoeien en ontdekken. Naast het speelbos ligt een wat ruiger bosje, waar kinderen vrij hutten kunnen bouwen, spelen, en een beetje kunnen ‘verdwalen’.
Verjaardag

Staatsbosbeheer startte 15 jaar geleden met speelbossen. Er zijn inmiddels 25 speelbossen in het land, Waarderhout is de 26e. De eerste speelbossen werden uitsluitend ontworpen door deskundigen. Tegenwoordig wil Staatsbosbeheer vooral samen met anderen speelbossen realiseren. In Heerhugowaard kwam het verzoek voor een speelbos vanuit een ‘Vrienden van’ groep. Vanuit welke hoek het initiatief ook komt, het is altijd vanuit de overtuiging dat het goed en leuk is voor kinderen om veel in de natuur te komen.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden