Springzaad
Zuid-Limburg
Springzaad
Zuid-Limburg

Vriend of partner worden

Speelnatuurkaart Zuid-Limburg

NATUURSPEELPLAATS SCHUTTERSPARK
Heidestraat 20
6443 VZ Brunssum
www.schutterspark.com

Fotoalbum »

Brunssum - Schutterspark

Bruggetje
Bruggetje

De natuurspeelplaats ligt in het Schutterspark in Brunssum. De natuurspeelplek is aangelegd tussen bomen. Een poort van dikke eiken stammen geeft toegang tot de speelplek.

Er is o.a een slingertouw, bewerkte boomstammen, klimaanleiding van boomstammen, amfitheater van boomstammen, boomstammenparcours, klimtoren met glijbaan en klimnet.

 

Het Schutterspark is het oudste volkspark van Limburg en ligt in de gemeente Brunssum. Het bestaande park werd in 1952 ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Staatsmijnen vergroot, vernieuwd en cadeau gedaan aan de bevolking.

Het park is 80 hectare groot en ligt in het dal van de Rode Beek en grenst aan de kolonie (mijnwerkersbuurt) Schuttersveld die vroeger voor de Brunssumse mijnwerkers is gebouwd. Het gebied wordt door de beek in twee delen gesplitst. In het noorden ligt een bos-, heide- en veengebied dat enigszins in natuurlijke staat is. In het zuiden is het een recreatie- of volkspark. In het park is een natuurspeelplaats, kinderboerderij, speeltuin, roeivijver, visvijver, horeca, blote voetenpad, gerestaureerde pompgebouwen etc.« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |
Vriend of partner worden