Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

23 maart 2014

Speelplekontwerp middag bij De Ulebelt

Nieuwe bewoners en kinderen van de nieuwbouwwijk Wijtenhorst in Deventer kwamen op 8 maart j.l. naar De Ulebelt om hun eigen natuurlijke speelplek ontwerpen. De gemeente en ontwerpster Anneke Rodenburg waren erbij.

In de wijk Wijtenhorst zijn 3 speelplekken gepland. Oorspronkelijk zouden er alleen speeltoestellen op deze plekken geplaatst worden. De gemeente Deventer moet echter bezuinigen op het onderhoud van speeltoestellen en daarom is gekozen voor een meer natuurlijke inrichting van deze plekken met een enkel speeltoestel. Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder had in een Powerpoint presentatie al laten zien dat een natuurlijke inrichting van een speelplek voor veel spanning en speelplezier kan zorgen.


Dat de bewoners en kinderen een natuurlijker inrichting van de speelplek ook leuk vonden bleek wel tijdens de ontwerpmiddag. Ze gingen enthousiast aan de slag met zand, takjes, bloemen, steentjes en andere natuurlijke materialen. Er werd goed nagedacht en over allerlei mogelijkheden gediscussieerd. Aan het einde van de middag lagen er drie mooie spannende ontwerpen met o.a. heuveltjes, boomstammen, bomen, bloemen en water. Deze voorstellen worden door Anneke Rodenburg omgezet in een ontwerptekening. Het streven is dat voor de zomer de belangrijkste onderdelen van de eerste twee speelplekken speelklaar zijn. Het planten van de bomen bijvoorbeeld zal pas in het najaar mogelijk zijn.

 

Artikel: Anneke Rodenburg
Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden