Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

10 december 2013

Spelen tot je groen ziet - Schoolplein Vrije School

Vrijeschool De Kleine Johannes gaat de komende twee jaar haar schoolplein omtoveren tot een prachtige plek om te struinen, bouwen, onderzoeken, beleven, …. Het wordt groener, speelser, spannender, avontuurlijker achter het ruim 130 jaar oude schoolgebouw. De elementen voor het nieuwe plein, ontworpen door Marjan Deurloo (www.juffieintgroen.nl) uit Harderwijk, passen bij de visie van de school.


Klusdagen met ouders

In oktober 2013 is de eerste klusdag geweest. Bijna 20 ouders hebben de hele zaterdag hard gewerkt om de eerste tegels en het witte zand eronder te vervangen door zwarte grond. Eerst is het plein voor de bovenbouw aan de beurt – er is al een groene ‘pannakooi’ verschenen, een nieuwe schutting van kastanje-stammen en borders voor inheemse planten. Gemiddeld zal er elke maand een zaterdag geklust worden. In de zomer van 2014 hopen we tevens een wadi met pomp, klim- en klauterheuvel in het ‘bos’, totempaal, insectenhotel en veel groene hoekjes te hebben gemaakt. Het schooljaar erop is het kleuter- en kinderdagverblijfplein aan de beurt.

 

Handige Harry's

De school is gezegend met een grote ouderbetrokkenheid en een enthousiast bevlogen team. Onder de ouders veel creatieve breinen, handige Harry’s, ZZP’ers met een uitgebreid netwerk, enz. De school is ervan overtuigd dat dit sociaal kapitaal een groot deel van het geld, de menskracht en de materialen die nodig zijn voor dit project kan realiseren. Rondom de kerngroep ontstaan langzaam aan sub-werkgroepen van ouders en leerkrachten. Elke klas is ook verantwoordelijk voor een onderdeel op het plein, zoals een insectenhotel of ‘sound trail’.

 

Geld binnenhalen

Door de juiste bedrijven te benaderen voor adoptie (sponsoring van een specifiek onderdeel van het plein) en eventueel een passende tegenprestatie te zoeken – vooral te zien als mooi gebaar, wil de school het grootste deel van het geldbedrag bij elkaar te krijgen. Daarnaast zijn er steeds acties gaande binnen de school om ook daar geld en materialen te verkrijgen. Creatief hergebruik van eigen of andermans materialen is ook een speerpunt. Aan menskracht op de klusdagen zal het niet liggen, is tot nu toe de ervaring.

 

Het gaat zeker weten een prachtig groene speeloase worden voor de 230 leerlingen van de school!

 

Meer informatie: Wim den Blanken, directeur, 0570-626115

 

Artikel: Nienke NijhoffReageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden