NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Themadag samen spelen

Themadag Samen Spelen

Twee spraakmakende sprekers trappen de dag af: Ilse van der Put van de Speeltuinbende vertelt over de actuele ontwikkelingen rondom samen spelen. Kees-Jan van der Klooster spreekt over de beperkingen en de hindernissen die kinderen met een handicap moeten overwinnen om naar buiten te gaan.

 

Ontwerpster Anneke Rodenburg van de Waterstam, natuurspeelplek op het terrein van de Ulebelt, leidt ons rond door de speelplek waar tijdens het ontwerp rekening is gehouden met kinderen met een beperking.

 

Kosten: € 70,- voor Vrienden en partners Springzaad, (overig € 95,-) Inclusief lunch en borrel Tijden: 9.30- 17.00 uur Locatie: Ulebelt, Maatmansweg 3, 7425 NC Deventer

 

Opgave: info@springzaad.nl

 

Zie ook www.speeltuinbende.nl


Voorbeeld van samen spelen bij de Schellerdriehoek, Zwolle
Voorbeeld van samen spelen bij de Schellerdriehoek, Zwolle

’s Middags gaan we samen aan de slag. Maike Nelissen van de Ulebelt start de middag met een korte uitleg over het project ‘50 dingen Deventer’. Aansluitend verdelen we ons over vier thematafels. Iedere tafel buigt zich over een selectie ‘dingen’ (denk aan: in het bos verstoppertje spelen, onderwater leven scheppen, stenen zoeken, wilde bramen plukken etc.) en de vraag: wat is er nodig zodat ook kinderen met een handicap deze ‘dingen’ kunnen doen en ervaren? Heb jij zelf ervaring hiermee? Neem ter inspiratie en illustratie foto’s, tekeningen, ontwerpen en verhalen uit je eigen praktijk mee. De resultaten van de thematafels willen we laten uitmonden in een inspiratieboek of website.

Afsluitend komen kinderen en ouders van de Speeltuinbende naar de Waterstam om de natuurspeelplek te testen. We kijken vanaf de zijlijn toe hoe deze aanpak in de praktijk werkt. Tegen half 5 zullen de aanbevelingen van de Speeltuinbende worden uitgereikt aan de Ulebelt en sluiten we de themadag af met een borrel.Sprekers

Ilse van der Put is bendeleider bij de Speeltuinbende. De Speeltuinbende test speelplekken op toegankelijkheid en samenspelen en is een community van kinderen met én zonder beperking en hun ouders/begeleiders. Samen met de bendeleider zijn ze actief door heel Nederland. Ze hebben maar één doel: zorgen dat iedere beheerder van een speelplek in Nederland weet wat samen spelen is, of dat nu in een gemeente, op een attractiepark of bij een school is. Want ieder kind dat niet mee kan spelen is er één te veel.

Kees-Jan van der Klooster is een Nederlandse topsporter in alpineskiën op een zitski en wakeboarden. In 2001 liep hij door een ongeluk bij het snowboarden een dwarslaesie op. Van der Klooster nam in 2010 en 2014 deel aan de Paralympische Winterspelen. Hij startte in 2008 het bedrijf KJ-Projects om misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking te veranderen. Hij vindt dat deze misverstanden de integratie en participatie van mensen met een beperking in de Nederlandse maatschappij in de weg staan. Hij verzorgt voorlichtingen, presentaties en geeft clinics, adviezen, demonstraties en trainingen.

Anneke Rodenburg is ecologisch werkend hovenier, aangesloten bij Wilde Weelde. Als ontwerpster van natuurlijke speelplekken richt zij zich ook op de speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking. De beide natuurspeelplekken op het terrein van de Ulebelt zijn door haar ontworpen.| |
Vriend of partner worden