Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

21 juni 2013

Vies worden op de International Mud Day

Tijdens de Nationale Modderdag op vrijdag 28 juni laat De Ulebelt zien hoe leuk het is om met modder te spelen. Laat je lekker vies worden, kom meedoen en kom lekker aanmodderen!  Op beide natuurspeelplekken op het terrein van De Ulebelt aan de Maatmansweg kunnen kinderen zich uitleven met onder meer een blotevoetenmodderpad, heksensoep en moddertaartjes. ’s Middags gaan we een grote moddertouwtrekwedstrijd houden. Natuurlijk is het elke dag modderdag bij De Ulebelt, maar op deze speciale dag wil De Ulebelt kinderen én volwassenen laten ontdekken wat modder is, hoe je er mee kan spelen en wat aarde betekent voor ons dagelijkse leven.


De kinderen van de peuterspeellocaties en kinderopvang van Sam &ko komen deze dag in elk geval met De Ulebelt meespelen in de modder tussen 10 en 11 uur (peuters) en tussen 15 en 17 uur (BSO kinderen). Uiteraard zijn alle kinderen uit Deventer en omstreken van harte uitgenodigd om ook mee te doen! Het is de hele dag Modderdag bij De Ulebelt, tussen 9 en 17 uur.

 

Deelname aan Modderdag is gratis, bij De Ulebelt zijn ook kleine versnaperingen (limonade, koekjes, koffie, thee, ijsjes) verkrijgbaar. Ook leden van Springzaad Deventer zijn aanwezig. 

 

Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten is in Nepal het idee voor 'International Mud Day' ontstaan. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Het internationale succes en het belang voor de duurzame en evenwichtige ontwikkeling van kinderen maakt dat International Mud Day ook in Nederland een plaats moet krijgen in kinderopvang, scholen en bijvoorbeeld jeugdverenigingen.

 

Zie ook: www.veldwerknederland.nlReageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden