Springzaad
West-Brabant
Springzaad
West-Brabant

Vriend of partner worden
KrachtigBuiten

Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Een droom wordt werkelijkheid

Met een prachtig bloemenmengsel ingezaaid.
Met een prachtig bloemenmengsel ingezaaid.

 

Recreatiepark De Belhamel kent een rijke geschiedenis

 

Voorheen was De Belhamel een akkerbouwbedrijf met onder andere een witloftrekkerij in Lage Zwaluwe. Na 10 jaar in deze sector gewerkt te hebben, oriënteerden  Ria en Corne Bossers zich op een andere sector, namelijk de recreatiebranche. In 2002 werd het speelparadijs geopend voor kinderen om te klimmen, klauteren en glijden. Inmiddels is Recreatieparadijk De Belhamel uitgegroeid naar een in- en outdoor speelparadijs met een indoor speeltoestel met maar liefst zes verdiepingen en met verschillende buitenspeeltoestellen grenzend aan een buitenterras. Ook vier fluorisererende discobowlingbanen en een indoor Survivalhal behoren tot de fasciliteiten. Daarnaast worden vele groepsarrangementen, kinderfeestjes en schoolreizen aangeboden. Maak een rit met de huifkar, maak een toer door de Biesbosch of ga de strijd aan tijdens de Oud Hollandse Spelen. Alle mogelijkheden zijn te vinden op hun uitgebreide website.

 

Wat Corne en Ria misten was een natuuspeelplek, met water, kreekjes en andere natuurelementen zoals nabijgelegen natuurgebied De Biesbosch. Hij nam contact op met Sigrun Lobst, landschaparchitecte van Natuureiland Tiengemeten in Zuid-Holland. Met haar schetsontwerp is een aanvraag ingediend voor een bestemmingswijziging van het stuk grond. Enkele bezwaren vanuit de omgeving vanwege parkeer- en verkeersoverlast zijn door de Raad van State afgewezen en na twee jaar proceduren kon de familie Bossers verder met de plannen voor de natuurspeeltuin. Corne heeft via vele kanalen informatie en inspiratie opgedaan. Er moest veel uitgezocht en berekend worden om de locatie met zware klei en een hoge grondwaterstand optimaal te kunnen inrichten en gebruiken voor recreatiedoeleinden. De aanleg van een professioneel pompsysteem is het waterpeil op orde gebracht en met advies van Petra Wevers, Springzaadconsulente West-Brabant en eigenaresse van KrachtigBuiten, is er verdere invulling gegeven aan het plan.

Kinderen planten fruitbomen en knotwilgen.
Kinderen planten fruitbomen en knotwilgen.

 

 

Aanleg met hulp van basisschoolkinderen

 

Op de landelijke Boomplantdag hebben 75 kinderen knotwilgen en fruitbomen aangeplant in het ruime buitengebied. Deze kinderen, woonachtig in drie omliggende dorpen, werden op deze dag allen met huifkarren opgehaald. Na een mooi verhaal over de bevers in de Biesbosch, kregen ze allemaal een eigen schop met de naam van natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch. Alle kinderen gingen enthousiast van start en binnen een uur stonden alle bomen in de grond. "Want..., zoals de boswachter zei: "....bevers komen pas als er veel bomen zijn!". 

 

Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch geopend sinds 24 juli 2016

 

Op zondag 24 juli opnet natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch haar deuren voor alle bezoekers en geinteresseerden, vanaf 10.00 uur. Voor slechts € 7,50 p.p. kan iedereen komen genieten van een heerlijke dag in de natuur. Weg met de tablets, de televisie en het instant vermaak! In Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch beleven kinderen weer hun eigen avontuur. Op 26.000m2 gaan ze op ontdekkingstocht door de natuur en dagen ze zichzelf uit. Je kunt in een bootje stappen om de overkant te bereiken of helemaal zelf een vlot bouwen om de spannende overtocht te maken. Op deze buitenspeelplaats zijn ze een hele poos zoet. De volwassenen kijken toe hoe de kinderen zich vermaken, onder het genot van het lekkers wat de horecagelegenheid op het terrein te bieden heeft. Ook kunnen zij natuurlijk samen met de kinderen op avontuur in de natuur!

 

Opening Belhamels laarzenpad op 26 nov. 2017

 

Op initiatief van Corne Bossers is er een laarzenpad aangelegd van ca. 6 km. Een pad waarlangs je beversporen kan spotten en ook vliegt soms de zeearend vanuit de Biesbosch over. Dit pad sluit aan op het nabijgelegen laarzenpad naast de Amerweg. 

 


| |
Vriend of partner worden