Springzaad
Zoetermeer en omgeving
Springzaad
Zoetermeer en omgeving

Vriend of partner worden

Wie zijn wij?

maaike kentie
maaike kentie

Maaike Kentie: ik ben opgegroeid aan de rand van een dorp en heb volop gespeeld op braakliggende terreintjes van verdwijnende boeren. Hier is vast de kiem gelegd voor mijn enthousiasme met buiten en spelen ‘speelnatuur’. Na de tuinbouwschool jarenlang lesgegeven op de schooltuinen in Zoetermeer en het buurtgroenbeheer door bewoners gestimuleerd. 

In 2002 ‘Springzaad’ ontdekt en een flink aantal prachtige natuurspeelterreinen en groene schoolpleinen door heel Nederland mogen bewonderen. Ook Zoetermeer is inmiddels rijk aan verschillende natuurspeelplekken en groene schoolpleinen.

Daarnaast buurtbewoners enthousiast gemaakt voor het gebruik van diervriendelijke en eetbare planten, stammen, snippers en wilgentenenhutten om meer (speel)natuur in de buurt te brengen.

Momenteel geef ik workshops op groene schoolpleinen over hoe de hele school meer betrokken kan worden bij het groene plein; hoe het plein te onderhouden en te gebruiken tijdens de lessen.

Spelen, beleven, verwonderen is een prachtige combinatie. Spelenderwijs nieuwsgierigheid opwekken en daarna samen verbazen, verwonderen en bewonderen. | |
Vriend of partner worden