NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Winkeltje

Graag iets tastbaars in handen? Onderstaande artikelen zijn door Springzaad ontwikkeld. Alle prijzen zijn, tenzij anders vermeld, exclusief verzendkosten. Via het bestelformulier kun je je bestelling aan ons doorgeven. Binnen enkele dagen ontvang je van ons bericht met een overzicht van je bestelling, het totaalbedrag en informatie over de betaalwijze. Na betaling sturen we je bestelling zo spoedig mogelijk op. Laat het ons even weten als je een factuur nodig hebt.


x Klik op foto om het groot te zien
Vrij spel voor natuur en kinderen

Vrij spel voor natuur en kinderen (handboek). Maak kennis met de talrijke mogelijkheden om alle denkbare educatieve buitenruimten op een heel andere manier in te richten en te gebruiken dan we tot nu toe om ons heen waarnemen. Willy Leufgen en Marianne van Lier, Uitgeverij Jan van Arkel, Utrecht, 2007. 251 blz., rijk geïllustreerd. ISBN 978 90 6224 470 6.

Aanbieding: nu van €20,- tijdelijk voor € 10,- + verzendkosten

 
x Klik op foto om het groot te zien Klik op foto om het groot te zien
Inspiratiecollages

Een verzameling van 30 gelamineerde fotocollages (de inhoud van het oorspronkelijke ideeënkoffertje) met gemiddeld 15 impressies van goede voorbeelden in binnen- en buitenland voor de inrichting van spannende, avontuurlijke leer- en speellandschappen rondom scholen, kinderdagverblijven, op natuurspeelterreinen etc.  Op dit moment alleen in een digitale versie leverbaar (op USB-stick);

Prijs: 15,-

 
x Klik op foto om het groot te zien
Allemaal spelen!

Aan de slag met natuurspeelplaatsen voor kinderen met en zonder beperking.

Buiten spelen in de natuur is belangrijk voor kinderen. Ook voor kinderen met een beperking, of die beperking nu fysiek is of op een ander vlak. Dit boek beschrijft, na een inleiding over verschillende beperkingen, wat spelen in de natuur betekent voor kinderen en waarom het belangrijk is dat juist ook deze kinderen de kans krijgen om in de natuur te spelen. De kern van het boek bestaat uit vele voorbeelden waaruit blijkt dat het goed mogelijk is een natuurspeelplaats te maken waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Ondersteund met vele illustraties en 2 praktijkverhalen.

Prijs: €14,50
Marjan Wagenaar, Marianne van Lier, Ilse van der Put, Ilse Vonder, Anke Wijnja. 112 pagina’s, 2012, uitgave van Stichting Oase

 
x Klik op foto om het groot te zien
Speelnatuur in de stad, hoe maak je dat?

Hoe ziet goede, beheersbare en uitdagende speelnatuur er uit? Hoe initieer je, ontwerp je, maak je, beheer je deze in de woonomgeving? De schrijvers bundelden hun antwoorden op deze vragen in het boek. Het nodigt uit om zelf het avontuur van het realiseren van speelnatuur in de stad aan te gaan!
Prijs: €15,-

 
x Klik op foto om het groot te zien
Kaboutersoep en wonderblaadjes

Ben je zelf ook graag buiten in de natuur? laat je het spelen aan de kinderen over of doe je mee? In het boek 'Kaboutersoep en wonderblaadjes' -zintuiglijke buitenavonturen voor baby's, peuters en kleuters- uitgegeven door A3 boeken, komt de hele ontdekkingsreis aan bod die een baby tot een kleuter kan mee maken als het in een natuurlijke omgeving kan opgroeien. Ik heb er mijn ervaringen in beschreven over creatief buiten spelen met jonge kinderen in een natuurrijke omgeving.

Het is bedoeld voor iedereen die met jonge kinderen te maken heeft in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Dat kan zijn als ouder van een jong kind of als je werkzaam bent in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kleuterklas. Er staan heel veel natuurlijke ideeën in wat je met jonge kinderen kan doen, zowel binnen als in de buitenruimte en veel prachtig fotomateriaal uit de ontdektuin. Het boek is ingedeeld in de verschillende leeftijden en de zintuigen. Bij elk zintuig kan op leeftijd gezocht worden naar de informatie. Daarnaast zijn er meerdere beschrijvingen hoe je zelf ideeën kunt toepassen in je eigen buitenruimte om voor de kinderen een avontuurlijk natuurlijk speelterrein te scheppen.
(Achterflaptekst boek)

Ity Busstra, Uitgever A3 boeken, Geesteren, 2014, ISBN 978 94 91 557 14 9. 143 blz., full colour, prijs: 24,50 euro Uitverkocht!
Lees meer

 
x Klik op foto om het groot te zien
Modder aan je broek

Uitgave Landschapsbeheer Nederland, auteurs Mirjam Koedoot & Marianne van Lier, september 2012

Boeiende portretten op basis van interviews met projectleiders en andere direct betrokkenen van zes nieuwe natuurspeelterreinen, verspreid over even veel provincies in Nederland. Leerzaam en onderhoudend voor iedereen die ook bezig is met de inrichting van een natuurspeelterrein of dat van plan is te doen. Het boekje van 76 blz. is fraai geïllustreerd. Het boekje is gratis (wel portokosten). UITVERKOCHT! Wel gratis downloaden.

 
x Klik op foto om het groot te zien
Groen speelplezier

Creatieve en praktische werkvormen in een natuurspeeltuin.

Een boekje vol speelse activiteiten in, om en met de natuur op je speeltuin. Bedoeld voor speeltuinvrijwilligers, begeleiders van kindergroepen, kinderwerkers, ouders, kortom: iedereen die het leuk vindt om samen met kinderen buiten te spelen en kinderen spelenderwijs meer band met de natuur wil laten ontwikkelen.

De activiteiten in dit boekje zijn gemakkelijk uit te voeren, vragen weinig voorbereiding of hulpmiddelenen zijn op vrijwel alle soorten locaties uit te voeren met kinderen tussen 7 en 12 jaar. Maike Nelissen, uitgave van NUSO, Utrecht i.s.m. Stichting Oase/Springzaad, Texel, maart 2012, 90 blz., rijk geïllustreerd. Prijs: € 9,95  Uitverkocht!

 
x Klik op foto om het groot te zien
Spelen met buitenruimte

Dit doeboek is geschreven voor iedereen die met jonge kinderen werkt en met hen buiten speelt. Het boek laat je op een actieve manier inspiratie opdoen voor de inrichting en het gebruik van jouw buitenruimte. Hoe maak je de bestaande buitenspeelruimte avontuurlijker en gevarieerder, zodat deze de kinderen uitdaagt om zichzelf al spelende te ontwikkelen?

Bovenal wil het boek je in tekst en beeld laten zien hoe leuk buitenspelen in een goed doordachte buitenruimte kan zijn. 

Spelen met buitenruimte is uitgebracht t.g.v. het tienjarig bestaan van Bureau Niche, oktober 2011. ISBN 9781616279226 Teksten: Jenny van Herrewegen, Jan Kersten, Tiny Wigman c.s. Prijs: 17,50  

 

Tijdelijk uitverkocht!

 
x Klik op foto om het groot te zien Klik op foto om het groot te zien
Geen leven zonder risico's!

Met foto's geïllustreerd essay dat een aanzet geeft voor een meer evenwichtige discussie over de gewenste vorm van uitdaging en veiligheid, op alle denkbare plekken waar natuur en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. (A5 formaat)

JAMMER GENOEG zijn alle 1000 brochures UITVERKOCHT! Het boekje is wel als pdf te downloaden.

 
x Klik op foto om het groot te zien
Der Spielgarten - Naturnahe Erlebnisr√§ume f√ľr Kinder im Garten

Een boek vol handige informatie en sfeer- en knutseltekeningen voor de inrichting van 3 verschillende, zeer gevarieerde ontwerpvoorbeelden (ca. 400, 600 resp. 1200 m2) voor natuurrijke gezinstuinen met een hoge speel- en leerwaarde voor opgroeiende kinderen. Zoals: Buitenoven, wilgentipi, vuurboontipi, struikhuizen, huttenbouw, boomhuis, stammen-mikado, schommel, water(pomp)-en zandgebied, vuurplek, touwenparcours en snoeptuin.

Irmela Erckenbrecht & Rainer Lutter, Der Spielgarten-naturnahe Erlebnisraume fur Kinder im Garten, Pala-Verlag, Darmstadt, 2012. ISBN 978-3-89566-313-0, prijs: 18 euro excl. verzendkosten. Uitverkocht!

 
 
 
 
Stuur deze bestelling naar:
e-mail:

| |
Vriend of partner worden