Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)
Springzaad
Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen)

Vriend of partner worden
landelijke Facebook Springzaad
op de hoogte blijven?
zoek op maand
zoek op onderwerp
 
sluiten

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs

Ik wil graag via email op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog geschreven wordt door Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen).
Naam:
E-mail adres:
E-mail adres:
 
sluiten

Blogs van Stedendriehoek (Deventer Apeldoorn Zutphen) op onderwerp


Blog uit Stedendriehoek

13 maart 2014

Workshop 'Onderhoud aan natuurspeelplekken'

Een stralende lentedag voor een workshop onderhoud natuurspeelplekken: op 13 maart kwamen 24 deelnemers bij elkaar op De Ulebelt om met elkaar te ontdekken wat er komt kijken bij onderhoud aan speelplekken. 


Veel belangstelling en vragen

Na een goede introductie door Anneke Rodenburg, speelde het programma zich verder buiten af. Hans Nijmeijer, bouwer van de natuurspeelplek Takkenbende bij De Ulebelt (en van vele andere plekken) vertelde uitvoerig over de voorbeelden die we tegenkwamen in de Takkenbende. Dat werd prima aangevuld met de ervaringen van de Ulebelters en ontwerper Anneke. Er kwamen veel vragen over keuringen en veiligheid aan de orde, maar ook hele praktische als aanpassingen met beplanting, snoeitips, slimme oplossingen voor speeldruk. De deelnemers kwamen van verschillende speelplekken, en konden veel vragen en ervaringen uitwisselen.

 

Actie: onderhoud aan wilgenhutten

Het middagdeel van de workshop bracht de groep in actie: 5 wilgentenenhutten werden opgeknapt met nieuwe tenen, betere verbindingen, steviger constructies. Hans begeleidde dit samen met Bob Radstake, een inspirerende expert op wilgenvlak. Het leek af en toe beeldhouwen met wilgentenen, om goede vormen te creëren. Constructies werden stevig gezekerd met tie-raps, om te zorgen dat de tenen met elkaar vergroeien en zo een stevig geheel gaan vormen. Dankbaar werk, want er was al heel snel zichtbaar resultaat en na slechts 2,5 uurtjes werk stonden de hutten er weer prachtig bij. Geïnspireerd en enthousiast vertrok ieder weer naar zijn of haar eigen speelplek.

 

Artikel: Maike Nelissen

 

Klik hier voor een link naar Facebook met meer foto's van een van de deelnemers. Reageer

E-mail adres:


| |
Vriend of partner worden